Kleine kerstboom verzorgingstips

Die heerlijke geur van kerstbomen in je huis, heerlijk! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Het brengt de kerstsfeer helemaal in huis. Deze kleine kerstboom van 60 – 70 cm met verlichting is perfect om nog een hoek in de kamer te versieren. Wij geven je verzorgingstips voor deze kleine kerstboom, zodat jij de hele Kerst kan genieten van dit lieve boompje.

Waar komt deze kerstboom vandaan?

Deze leuke kleine kerstboompjes komen van boomkwekerij Notkamp. Het boomtype is de Picea Conica pyramide, getypeerd voor zijn oplopende vorm en mooie groene kleur. Dit familiebedrijf heeft al 30 jaar ervaring en op dit moment wordt het gerund door vader en zoon.

 

 

Naast kerstbomen kweken ze ook schattige buxus. Deze worden tweemaal geknipt om de mooie vorm te houden: eerst worden ze op het veld door machines automatisch rond geknipt en bij vertrek ook nog door het personeel van boomkwekerij Notkamp.

 

 

Hoe verzorg je deze kerstboom?

Natuurlijk wil je deze kerstboom zo lang mogelijk neer zetten zodat je lang kan genieten van de kerstperiode. Als je deze boom goed verzorgd zal hij de hele Kerst mooi bij jou in de woonkamer schitteren. Wij hebben onze verzorgingstips voor jullie op een rijtje gezet:

 

Geef je kerstboom genoeg water

Dit lieve kerstboompje heeft een kluit en aarde eromheen. Daardoor kan je langer van de boom genieten vergeleken met een boompje die direct is afgekapt. Door de boom goed water te geven, kan deze dus de hele kerstperiode meegaan.

 

Wij adviseren om op de dag van aankomst de kluit met de aarde onder te dompelen zodat de boom genoeg water krijgt op de eerste dag. Daarna kan je om de dag een half theekopje water geven.

 

Kies de juiste versiering

Nep sneeuw is super leuk om een kerstboom mee te versieren. Helaas zorgt het er wel voor dat je de boom minder lang mooi kan bewaren. Sla deze nep sneeuw over als je langer wilt genieten van de boom; er zijn genoeg andere leuke manieren om deze lieve kerstboom te versieren.

 

Kies de juiste verlichting

Versier de boom met kerstlampjes die niet te warm worden. De warmte die de kerst lampjes uitstralen hebben een nadelig effect op de houdbaarheid van de kerstboom. Gelukkig hebben wij hier voor jou al over nagedacht en hebben we het makkelijk gemaakt om de juiste verlichting te kiezen: de lampjes die je bij de boom meegestuurd krijgt worden niet warm en zijn super licht. Daardoor gaan deze lampjes alleen zorgen voor sfeer in de boom en zullen ze niet de houdbaarheid van de boom beïnvloeden.

 

 

Waar zet ik de kerstboom neer?

Deze kleine kerstboom is lekker compact, waardoor je deze op veel plekken neer kan zetten. Wij sommen een paar plekken op waar jouw boom sowieso gaat stralen.

 

  • In de kinderkamer,
  • In de woonkamer,
  • Op de salontafel,
  • Bij de voordeur.

 

Wil je zo lang mogelijk van je boompje genieten? Dan kan je deze plekken beter vermijden:

 

  • Zet de boom niet naast de verwarming: zo droogt je de boom sneller uit en kunnen de naalden van de boom afvallen;
  • Zet de kerstboom op een lichte plek, maar niet direct in het zonlicht;
  • Zet de boom niet bij de airco of een tochtige plek.

 

Tip: maak er een leuke kids activiteit van!

Laat je creatieve kids los op de boom: Deze kerstboom is de perfecte maat om leuk te versieren met kleine kerstballetjes en slingers. Of maak je eigen versiering van papier en hang deze in de boompjes. En ten slotte kunnen de boompjes op hun eigen kamer staan om de kerstsfeer in de kinderkamer te brengen.

 

 

Nagenieten na de kerst

Kan je het nou niet over je hart verkrijgen om de boom weg te doen na de kerstperiode? Dat is ook niet nodig. Omdat deze boom een kluit heeft, kan je deze na de Kerst in de tuin planten. Als je de boom met liefde hebt verzorgd en genoeg water hebt gegeven, zal de plant het buiten vaak ook nog goed doen. Wij geven je een paar tips voor als je de boom in je tuin een nieuw plekje geeft:

 

  • Laat de kerstboom nog even wennen aan een koudere temperatuur, bijvoorbeeld in de schuur. Zo is de overgang tussen binnen en buiten wat minder groot;
  • Plant de kerstboom als het buiten boven het vriespunt is. Zo heeft de boom een grotere overlevingskans;
  • Zorg dat je kerstboom niet teveel kan bewegen als deze eenmaal geplant is;
  • Geef de boom water in droge tijden.

 

 

Haal nu de kerst sfeer in huis!

Heb jij nou nog niet zo’n super leuk kerstboompje besteld en hebben we je overtuigd? Als actief abonnee kan je de boom meebestellen met je abonnement. Geen abonnee of wil je deze kleine kerstboom cadeau doen tijdens de kerstdagen? Bestel deze dan de kerstboom inclusief leuke mand en verlichting op onze website.

 

Benieuwd naar onze andere kerstproducten en wil je nou meer weten over welke gezellige producten wij hebben klaargezet? Bekijk dan hier ons kerstassortiment. Of sluit een abonnement af en geniet van de prachtige boeketten tijdens de kerstperiode.

 

Wij zijn benieuwd hoe jij de kerstboom gaat versieren. Laat het ons zien op onze Instagram of Facebook!

Emma