7 verzorgingstips om lang van jouw boeket te genieten

Misschien ervaar jij dit wel eens: je ververst netjes het water, maakt de vaas schoon tussendoor, snijdt scherp af en houdt de bloemen uit de warmte. Maar toch gaat er een bloem hangen of droogt er een uit! Of je hebt net bloemen voor je verjaardag gehad maar je weet eigenlijk niet wat je moet doen om de bos zo lang mogelijk goed te houden. Hieronder geven wij 7 verzorgingstips om lang van jouw boeket te genieten en hoe je nóg liever kan zijn voor je bloemen.

Tip 1: gebruik bloemenvoeding

Nadat je de bloemenvoeding hebt toegevoegd aan de vaas, voeg handwarm water toe zodat de voeding goed wordt opgenomen. Zit er geen bloemenvoeding bij jouw boeket? Als je ons bericht sturen we de zakjes op met de post. In de tussentijd kan je een druppeltje bleek en een theelepeltje suiker ter vervanging gebruiken.

Tip 2: snij de bloemen schuin af

Je kan de meeste stelen het beste afsnijden met een scherp mes. Zo voorkom je dat je de stelen kneust en kunnen ze beter water opnemen. Hoe schuiner je snijdt, hoe groter het oppervlak dat water kan opnemen. Voor dikke stelen en takken is een bloemenschaar het makkelijkste. Wist je dat je als abonnementhouder deze kan bijbestellen? Ga in jouw abonnement naar “Mijn bezorgkalender” en klik op de bestelling waar je de bloemenschaar wilt bij bestellen. Klik op het knopje “Iets bijbestellen” en vink de bloemenschaar aan. Vergeet niet op opslaan te klikken.

Tip 3: verschoon de vaas

Als je water al troebel wordt is het tijd om te verschonen. De troebelheid wordt veroorzaakt door bacteriën, algen en dood materiaal van de bloemstelen. Als dit bij jou eerder voorkomt dan 5 dagen, gewoon verschonen! We raden aan de vaas schoon te maken met een lauwwarm sopje. Gevallen blaadjes ook altijd zo snel mogelijk uit de vaas halen.   

Tip 4: snij slappe bloemen opnieuw af

Wees niet bang bloemen opnieuw af te snijden als ze slap worden. Omdat de roos een moeilijke bloem is raden wij het bij deze in het bijzonder aan, maar het werkt net zo goed bij andere bloemen. De bloem zou na 1 – 2 uurtjes weer bij moeten trekken.  

Tip 5: zet oude bloemen apart

Hebben jouw bloemen het goed gedaan, zodat je er nog over hebt als je nieuwe bos er weer is? Fijn! Wel een tip: plaats de oude bloemen even in een apart vaasje. Oude bloemen geven een sterke geur af die het verouderingsproces van de nieuwe bloemen bevorderen. Voor abonnementhouders bieden wij nu de super lieve vaasjes Agnes en Jasmijn. 

Tip 6: zet het boeket op een goede plek

Je moet bloemen niet alleen uit de zon houden en van de verwarming af, zet de bloemen niet in de tocht neer. Tocht zorgt ervoor dat de bloem meer water verdampt dan dat ie kan opnemen, waardoor deze slap gaat hangen.

Tip 7: zet je bloemen niet in een te strakke vaas

Staan je bloemen erg strak op vaas? Door verdrukking kunnen de stelen beschadigd raken. We raden daarom aan om als het echt niet anders kan een paar bloemen apart te houden of een nieuwe vaas aan te schaffen. Wij testen altijd of onze bossen goed staan op de vazen die wij leveren, dus kijk vooral bij Bestel een vaas 

Pas de verzorging tips toe en geniet langer van je boeket!

Als je deze 7 verzorgingstips om lang van jouw boeket te genieten toepast hopen we dat je weer wat hebt geleerd van bloemen verzorgen! Heb je nog geen abonnement bij ons en wil je elke twee weken genieten van een bos bloemen zonder verzendkosten? Bestel je abonnement hier.

Heb je nog moeite om je bloemen mooi te schikken? Dan zal deze blog nog behulpzaam zijn. Geniet je al lang van een van de boeketten? Deel deze dan op Instagram en Facebook en tag ons in de foto!

Emma