Kerst Special met Amaryllissen

Deze gezellige Kerst Special heeft 3 zware Amaryllissen, een zware ilex (rode besjes) en wordt hier gecombineerd met eucalyptus, speels gips en kerstgroen. Dit bijzondere kerststuk in een vaas gaat gegarandeerd de traditie van de feestdagen uitstralen.

 

 

Over de Amaryllis

De Amaryllis staat centraal bij dit prachtige kerststuk. Deze prachtige grote bloem staat vaak centraal bij de kerst. Ondanks dat deze prachtige ster vormige bloem populair is in de koude maanden, is het een tropische bloem. Deze bloem komt origineel uit Zuid Amerika en de Caribische gebieden.

 

De Amaryllis groeit uit een bol. Wist je dat de statige stelen van de Amaryllis hol van binnen zijn? Ze kunnen ook enorm lang worden, tot wel 60 cm. De Amaryllis is daarom ook zo mooi geschikt als bloemstuk in een vaas.

 

De officiële naam van de Amaryllis is hippeastrum, wat naar ‘Ridderster’ vertaald in het Nederlands. Deze prachtige ster vorm maakt de bloem ook weer extra geschikt voor de kerst.

 

Deze indrukwekkende bloem heeft ook een prachtige betekenis, namelijk trots en betoverende schoonheid. Ook staat de bloem centraal voor vriendschap en genegenheid. Deze Kerst Special met Amaryllissen is een perfecte bos om bij een dierbare te bezorgen om te laten zien hoeveel ze voor je betekenen.

 

 

Hoe verzorg je deze Kerst Special?

Van deze mooie Kerst Special wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wij hebben een paar tips voor jullie die hiermee gaan helpen:

 

  • Gebruik de bloemenvoeding en schoon water bij de dag van aankomst;
  • Knip of snij de bloem 2 cm schuin af voor je deze in de vaas zet;
  • Zet de Amaryllis niet op de tocht en niet te dicht bij de verwarming;
  • Vul de vaas niet met te veel water, ongeveer een kwart van de vaas is genoeg;
  • Vervang het water van de Amaryllis vaak genoeg. Het water kan snel troebel worden;

 

 

 

Het kiezen van de juiste vaas

Om deze bijzondere kerstbloemen prachtig uit te laten komen, raden wij het aan om deze Kerst Special in een hoge en stevige vaas te plaatsen. De Amaryllis is een zware bloem en je wilt niet dat ze gaat hangen doordat de vaas te laag is. Onze vaas Fleur of smoked vaas Fayen zijn de perfecte hoogte voor deze Kerst Special.

 

 

Haal nu de Kerst sfeer in huis!

Wil jij ook dit luxe Kerststuk op vaas met de Kerst in huis hebben? Als actief abonnee kan je eenmalig jouw veldboeket met deze bijzondere Kerst Special omwisselen. Geen abonnee of wil je deze prachtige Amaryllis special cadeau doen tijdens de kerstdagen? Bestel dan hier de Kerst Special deze Kerst voor jezelf of jouw dierbare.

 

Benieuwd naar onze andere kerstproducten en wil je nou meer weten over deze gezellige producten wij hebben klaargezet? Bekijk dan hier ons kerstassortiment. Of sluit een abonnement af en geniet van de prachtige boeketten tijdens de kerstperiode.

 

Wij zijn benieuwd hoe deze bijzondere samenstelling jouw woonkamer gaat opvrolijken. Laat het ons zien op onze Instagram of Facebook!

Emma